IM Zlatko Martić-Vrati koko što si pozobala


Piše: IM Zlatko Martić (sa turnira First Saturday u Budimpešti)

VRATI KOKO ŠTO SI POZOBALA

Pratila me , iskreno rečeno, prvih pet kola , sreća, šest je „vražji“ broj, došlo vrijeme da i ja izgubim lagano dobivenu partiju. Zaspiš, popustiš, dojde šejtan po svoje i džabe što si imo plus 5, kad u 30 potezu povučem Tf5???. A nije to bila jedina greška.No krenimo redom.

U četvrtom kolu igram s egipatskim majstorom Mohamedom. Nema ga u bazi, kaže da je napravio pauzu 20 godina bez šaha.Sad opet dobio volju. Eci peci pec….. šta da igram. Primiću damin gambit. Lako sam izjednačio, a onda odluto. I to sam realno trebo izgubit. Ništa mi nije dobrog palo na pamet.

Izađem iz sale, a Laszlo kaže-: Ne izgledaš mi baš sretno. Velim- Upropastio sam dobru poziciju, sad sam izgubljen“Jedva sam se izvuko u petom satu igre na vječni šah.

Onda sam poslije partije svome protivniku savjetovao, ma ko bratu rođenom, da mu pušenje nije dobro, nit za zdravlje, nit za novčanik, i da bi me dobio 100% da nije išo 4-5 puta na čik pauze. Pa mu to remeti koncentraciju, pa je požurio i propustio dobitak.

Juče sam proveo bar 3 sata u Budapest zoološkom parku-u daljnjem tekstu ZU. To je svjetski poznati park u samom, skoro pa centru grada, koje svakom preporučam da se pogleđe. Imam ja i finih kulturnih potreba, a ne samo use, nase i poda se.

Ustanem ja rano ujutro, i znam ja da sam u ZU prije 24 godine išo metro linijom prema zadnjoj stanici Meksiko. Izađem iz metroa, kad tamo, nit je tu ZU, nit ta stanica ima blage veze s Meksikom. Pitam dvoje -Di je ZU. Šute ko mulci. Ne znaju kao. Onda se ja sjetim da bi to možda mogla bit predzadnja stanica. I dobro sam izveo konklužiju. Karta za ZU dođe 3300 forinti. Al nije mi žao. Nisam se baš bio dobro obuko, pa postane zima. Onda odem na grijanje u Amazona paviljon, među krokodile i kornjače jer taj dio griju. Da ne bi životinje uginule. Neću puno o ZU, idite pa pogledajte. Moja ocjena-čista petica.

Jutros se idem spremat za danskog majstora Hansena. Spremo sam se jedno sat i pol. Velim idem ja njega dobit na kućne pripreme, pa onda ću ga u sali sodomizirat. Pripreme su bile kvalitetno odrađene. Ali su i pripreme naporne, pa mi dosadilo to sve. Pa velim -idem malo pogledat najnovije pustolovine porno glumice Bruklin Čaze. Pa onda kasnije vidim – sunce se pojavilo. Ma ode ja u šetnju gledat izloge i trošit lovu . Akcija na sve strane. Pjer Karden- 40%. . Strast kupovanja. Mahnitost. Onda iz znatiželje odem u Militari šop. E tu je kvaliteta dobra, a trajanje robe dugotrajno. Ode skoro 100 eura.

Onda dođe vrijeme ručku. U Budimpešti moraš bit stvarno lud da sam pripremaš klopu u apartmanu. Restorana je na tisuće, svaki dan idem u drugi. Danas je bio na redu američki. Moram pazit da ne padnem ispod sto kila.

Danas sam napravio po stoti puta početničku grešku i upisao poen na svoj konto jednostavno prerano. Da sam dobio, bio bi u sjajnoj prilici za potvrdu inter titule, ovako ova šansa ode „ever and forever“, „far, far away“.E da . Nagradnog fonda nema. Igrači se bore za rejting. Pametno.!?Rejting je kao droga. Jaka, prejaka. Što će ovim mladim igračima na turniru novac. Bez veze. Pa mame i tate im imaju novaca. Al rejting svjetski bodovi? E tu vlada glad i groznica. Došlo neko ludo vrijeme. Svi samo na rejting misle.
Ništa, treba se naspavati. Ako budem mogo. Zora je pametnija od večeri.

(Preneseno sa fejsbuka)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.