Arkady Dvorković jučer u Brežicama najavio dolazak u Split na utakmicu


Piše: mr Zdenko Pađen


Arkady Dvorković, donedavno potpredsjednik ruske vlade i predsednik organizacijskog odbora Rusija 2018 razgovarao jučer sa mnom u Brežicama na otvorenom europskom prvenstvu u šahu kao što smo i razgovarali pred mjesec dana u Strugi, u turskom hotelu Izgrev na zatvaranju evropskog klupskog prvenstva.

Noćas je u dvorcu Brežicama prekrasan nadahnuti govor dao predsjednik slovenskog parlamenta gospodin Ivo Zoričić (vidi fotografiju) za kojeg nisam ni znao da je rođen u Brežicama. Priča povezanosti šaha i svjetske politike i to je bilo strašno zanimljivo.

Kao što me ljubazni Arkady slušao dok sam pričao o njegovom pokojnom ocu koji je bio trener Garija Kasparova i kojeg sam puno puta vidio u Makarskoj jer mi je Klara Kasparov dala krevet upravo u podrumu gdje je otac Dvorkovič imao kompjutere i vršio pripreme za Garija Kasparova. I na crvenom otoku u Rovinju, samo što nije govorio engleski i bio je jako povučen.

Arkadi Dvorković koji tek drugi puta boravi u Sloveniji rekao je da iz hotela Terme u Čatež toplicama u subotu putuje direktno u Split na utakmicu.

 On je bio šokiran kad sam mu rekao da je u tom hotelu Davor Šuker spavao barem 50 noći, a Luka Modrić barem 25 noći i da je to nekad bila baza hrvatske nogometne reprezentacije.

A ja sam bio šokiran kad mi se povjerio da je sišao na nogometni teren, nakon finala s Francuskom, po onom strahovitom pljusku, zajedno s našom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović  i da su mu se cipele tako natopile, da ih je sutradan bacio u smeće!!!!

Jučer sam ga zaboravio fotografirat i u Brežicama pa prilažem samo fotografiju iz Brežice iz posavskog muzeja izložba fotografija o šahu- gospodin Arkadije, prvi do zida uz gospođu koja mu pokazuje fotografije te njegova fotografija sa vice prvakinjama Evrope iz Ukrajine; on stoji do ukrajinske zastave. 

Hvala svjetsko šahovskoj federaciji koja mi je besplatno omogućila dolazak na olimpijadu u Gruziju Batumi 2018, hvala mojim Makedoncima koji su mi omogućili besplatno boravak u Skoplju i odlazak u Strugu na prekrasno Ohridsko jezero .

Hvala rent-a-car kući koja mi je za cijenu od 200 KN na dan sakas kom umjesto dostavnog vozila Fiat doblo i Škode Oktavije koje sam trebao dobiti dava na koncu luksuzni Passat crni CC kojim moram voziti ova tri dana do Samobora, čateške Toplice i natrag.

Zdenko Pađen

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.