ZAVRŠENE PRVE PRIPREME ŽENSKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA OLIMPIJADU


Ženska sahovska reprezentacija vratila se sa Kopaonika gde su održane zajedničke pripreme u sklopu odlaska na predstojecu Šahovsku olimpijadu (Budimpešta, 10-23. septembar  2024).

Šahovski savez Srbije je zahvaljujući prijateljima i sponzorima, a naročito velikim angažovanjem Marjana Stričevića, obezbedio odlične uslove za naše najjače šahistkinje i učinio da ovo bude jedno od najbolje organizovanih timskih okupljanja ikada. Šestodnevni boravak i rad sprovedeni su u izuzetnom hotelu Grey gde su se zaposleni posebno potrudili da obezbede izdvojen prostor, mir i tišinu i da izadju u susret svim zahtevima.

Tokom boravka na Kopaoniku šahistkinjama je na raspolaganju bilo korišćenje bazena, a od značaja je bila i mogućnost šetnje prostranim stazama ove naše planine.

Selektorka ženske reprezentacije Srbije, velemajstor Alisa Marić je prezadovoljna uslovima za rad koje pruža Kopaonik i Hotel Grey, a ujedno se i zahvalila rukovodstvu ŠSS:

  • Osećali smo se veoma prijatno i mogli smo da se fokusiramo na šah. Naše šahistkinje, uz trenera Zorana Arsovića, odradile su šahovske teme koje su planirane. Zahvaljujem se Šahovskom savezu Srbije na svemu što je učinjeno da se pripreme ženske šahovske reprezentacije organizuju na najvišem nivou.

Ovo su prve pripreme koje je odradila naša ženska reprezentacija, a sve sa ciljem što bolje pripreme za Olimpijadu.

-Preneseno sa fejsbuka-