Četvrti kvartalni sastanak predsjedništva FIDE održan u Londonu 8-9 novembra


Predsjednik FIDE Arkady Dvorkovič je obavjestio predsjedništvo kako je počeo svoj mandat posjećujući različite turnire. Predsjednik je najavio da će novi FIDE bankovni račun biti otvoren u Švajcarskoj. Sjedište FIDE biće uspostavljeno u Lozani.

Poštujući obećanje koje je dato u kampanji o donošenju novih standarda i nivoa u FIDE, predstavljen je budžet za 2019 od  5.546.000 eura i usvojena odluka da 3.000.000 eura bude namijenjeno za razvoj.

Velemajstor Victor Bologan je imenovan za izvršnog direktora. Osnovan je Upravni odbor u kojem su sa g. Emilom Sutovskim kao izvršnim direktorom, g. Willy Iclicki kao glavni operativni direktor, g. Igor Kogan kao zamjenik predsjednika, Mohamed Al-Mudahka, Mr. Alexander Martynov kao advokat i Mr. Vadim Tsypin kao sekretar.

Predsjedništvo je odobrilo restruktuiranje novo-izabranih komisija kojih će biti osamnaest, sa najviše deset članova po komisiji i imenovala većinu njihovih predsjednika. Odobrene su titule of Komisija za sudije, Komisije za trenere i Komisije za događaje.

Predsjedništvo je odobrilo propise i modalitete pomoći FIDE razvoju nacionalnih federacija i pilot sporazume  koje je potpisala FIDE sa jedne strane  i 4 federacije, po jedna sa svakog kontinenta: Trinidad and Tobago, San Marino, Mongolija i Eswatini.

Predsjedništvu su predstavljeni izvještaji sa Šahovske olimpijade  2018 i predstavnika četiri kontinenta.

http://www.fide.com/component/content/article/1-fide-news/11246-2018-4th-quarter-presidential-board.html

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.