Hans Niemann povukao se iz High Roller događaja od 4 miliona dolara


Hans Niemann, je objavio da se povukao iz prestižnog High Roller događaja zbog ugovornih sporova. Iako je već osigurao potrebna sredstva, potpisao ugovor i započeo pripreme, vjeruje da će čitav događaj biti otkazan.

Ovaj pretpostavljeni turnir od početka je izgledao neozbiljno jer bi svaki učesnik morao da uloži po milion dolara. Tako na neki način postaje kombinacija šaha i kockanja uz veliki ulog, što djeluje nerealno za šahiste koji svoju egzistenciju osiguravaju šahom. Ovakav format možda je odgovarajući za profesionalne kockare, ali ne i za profesionalne šahiste, eventualno za šahiste koji se usput bave i kockom, ali kod kojih je prevladala kockarska strast. Mislim da ovakvi visoki ulozi od po milion dolara samih učesnika nisu odgovarajući za šah (lično sumnjam da bi im bilo koji sponzor dao pare za to), što navodi na sumnju da je samo senzacionalizam organizatora u osnovi ove ideje. Uostalom, da sačekamo kako će se dalje razvijati situacija oko ovog turnira.

Evo šta piše Niemann na mreži „X“

Hans Niemann
@HansMokeNiemann

Povukao sam se iz High Roller događaja od 4 miliona dolara zbog ugovornih sporova i sada vjerujem da će čitav događaj biti otkazan. Ovo je nesretan razvoj događaja s obzirom na to da sam već osigurao potrebna sredstva, potpisao ugovor i započeo pripreme. Ponekad stvari jednostavno ne idu kako biste željeli.

Usprkos tome, radujem se učešću u seriji jedinstvenih mečeva tokom godine.

Pratite me.