ŠAHISTKINJAMA SREBRO. MUŠKARCI OSTALI BEZ MEDALJE!


Piše: Saša Jevtić 

U petak 24. maja, u Paraćinu je završen 10. Kup Svetozara Gligorića.

Omladinski šahovski klub „Paraćin“ takmičio se u obe konkurencije.

U konkurenciji šahistkinja, klub je nastupao pod nazivom OŠK Paraćin Outpost Chess i devojke su odigrale sjajno i sa 4 pobede i jednim porazom zauzele su drugo mesto. Bravo za Sofiju, Sandru, Dunju, Lenu i Milicu.

Ovo je odlična uvertira za debi naše mlade ekipe u Prvoj ligi Srbije ze žene, koje se igra od 27. septembra do 7. oktobra.

Pobednički pehar, sasvim zasluženo, osvojio je Sirmium iz Sremske Mitrovice, dok je treće mesto osvojio standardni prvoligaš ŠK Jugović iz Kaća.

Pehare i medalje uručivao je VM Branko Damljanović, legenda srspkog šaha.

https://chess-results.com/tnr940020.aspx?lan=14

U open konkurenciji (šahisti) našem klubu, posle velike i neočekivane pobede protiv Slovena iz Rume u 4. kolu, ukazala se šansa da pobedom u poslednjem kolu dođemo do medalje. Ispostavilo se da bi bilo srebro, što bi bio uspeh ravan senzaciji. Imali smo sreće i u žrebu i dobili nešto slabijeg protivnika. Meč je i bio dobijen za nas. Međutim, obe partije gde nam je trebalo samo pola poena mi smo izgubili i na kraju je meč završen nerešeno 2:2. Sa 2 pobede, 2 nerešena rezultata i samo jednim porazom (od pobedničke ekipe), zauzeli smo na kraju 5. mesto, što je za jedno bolje od startne pozicije. Ali, ostaje žal za propuštenom velikom šansom.

Pobednički pehar i veliki prelazni pehar Svetozara Gligorića, sasvim zasluženo poneo je Novosadski ŠK. Drugo mesto osvojio je ŠK Jelica PEP iz Goračića, a treće ŠK Zmaj iz Beograda.

Pehare i medalje uručivao je Dragan Lazić, predsednik ŠS Srbije.

https://chess-results.com/tnr940019.aspx?lan=14

-Preneseno sa fejsbuka-