Počela ligaška takmičenja u šahu, podvig Omladinca Budućnosti


Šahovski savez Crne Gore

♟Počela ligaška takmičenja u šahu, podvig Omladinca Budućnosti

Ligaška takmičenja u šahu počela su danas u Herceg Novom. Takmicenja je svečano otvorio predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Ivan Otović koji je takmičarima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u “gradu mimoze”, iskazujući stav da će Herceg Novi uvijek biti domaćin i podrška šahovskim aktivnostima. Predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović je iskazao zahvalnost Ministarstvu sporta i mladih i Opštini Herceg Novi, izražavajući zadovoljstvo zbog održavanja: Premijer, Prve, Ženske i Pionirske lige istovremeno.

Epitet junaka prvog kola pripada šahistima Omladinca Budućnosti koji su sjajnom igrom izborili nerešen rezultat protiv ekipe Budućnosti, jednog od favorita. Omladinac, koji je nastao kao klub iz škole šaha Budućnosti, do pozitivnog ishoda su vodili Slaven Živković koji je savladao Miloša Pečuricu, dok je Nemanja Vukčević bez igre došao do poena. Pobjede za Budućnost ostvarili su Andrej Šuković i Blažo Kalezić.

Šahisti Elektroprivrede opravdali su ulogu favorita protiv ekipe Rudara sa 4,5-1,5. Slavili si reprezentativci Denis Kadrić i Nikita Petrov, te Mihajl Brjakin i Vuk Miletić, dok je kod Rudara bio raspoložen Milenko Lončar.

Herceg Novi je istim rezultatom savladao Prosvjetu, a pobjede su ostvarili Pavel Anisimov, Nebojša Nikčević i Artem Smirnov, dok su tri partije okončane remijima.

Crnogorac je u derbiju kola sa 3,5-2,5 savladao Mimozu zahvaljujući pobjedama Dragana Kosića i Sava Vujovića, dok je pobjedu Tivcanima donio Slaviša Milanović.

Minimalno je slavila i Mladost protiv Nikšića, a vaznu pobjedu su donijeli Dragoljub Kovačević i Nikola Perišić, dok je Veljko Draganić slavio u redovima Nikšića.

Na ženskoj ligi u derbiju kola Elektroprivreda je savladala Herceg Novi, a jedinu pobjedu ostvarila je Alena Skvorcova koja je nadigrala Lenu Miladinović, uz tri remija. Minimalno su slavili Crnograc i Univerzitet Crne Gore koji su savladali Damu, odnosno Budućnost.

Na prvoj ligi postignuti su sledeći rezultati: Zora – 7.Oktobar 3,5-2,5, Zeta – Osnovne i srednje škole 4,5-1,5, Dijagonale – Cetinje 3-3, Berane – Rumija 2,5-3,5, Rokada – Dama 2,5 -3,5.

Sjutra je na programu drugo kolo, a od 15:30h ljubitelji saha mogu pratiti putem sajta saveza i MNE sport televizije.

-Preneseno sa fejsbuka-