Zanimljive šahovske fotografije


Sunway Chess Festival
@SunwayChessOpen

GM Vasilij Ivanchuk odmara se nakon završetka III Sunway Formentera Internacionalnog Šahovskog Festivala gdje je bio drugoplasirani. Tokom turnira je morao da bude koncentrisan, ali sada je vrieme da uživa ….

***************

GM Rashit Ziatdinov

Tim Univerziteta Teksas Rio Grande Valley osvojio je 3 od 4 izdanja Kasparov Chess Foundation Univerzitetskog Kupa. Ove godine, studenti pobjedničkog tima pozvani su od strane legendarnog svetskog šampiona na trening sesiju u Menhetnu.
GM Gledi Dudin (Mađarska)“

*******************

David Llada ♞
@davidllada

Šteta što nije navedeno ko je autor fotografije, jer za mene je verovatno jedna od najboljih fotografija sa Turnira kandidata.

Nepomniachtchi koji je veći dio turnira kandidata bio u vođstvu nije uspio da pobjedi i postane ponovo izazivač svjetskog šampiona

************
Judit Polgar @GMJuditPolgar

Zanimljiva činjenica: oba izazivača za sledeće Svjetsko prvenstvo u šahu, pobjednici Kandidata Tan Zhongyi (Kina) i D. Gukesh (Indija), rođeni su 29. maja.😀

***************
David Llada ♞ @davidllada

WIM Esperança Caxita (1908), iz Luande, Angole, je trostruka afrička šampionka (2013, 2014, 2016) i osvojila je nacionalne titule u više kategorija.

*************

♚ Chess Club Live ♚ @ChessClubLive

Nigerijski šahovski majstor igrao je 60 sati u pokušaju da postavi novi svjetski rekord

******************

**************

Mario Maturana

Škola Eliecer Pérez Vargas u Mirafloresu, Curacaví