In memoriam- Dragan Nedeljković (1959 – 2023)Šahovski Beograd ostao je bez još jednog istaknutog člana i izuzetnog čoveka, koji je svojim radom poslednjih decenija obeležio život Šahovskog kluba „PTT“ i gradskog šaha uopšte.

Preminuo je Dragan Nedeljković, član Upravnog odbora Šahovskog saveza Beograda i „alfa i omega“ Šahovskog kluba „PTT“.

Nedeljković je rođen 1959. godine, a prve šahovske korake načinio je u tada čuvenoj Šahovskoj školi „Partizana“. Predvodnici te generacije, pored njega, bili su i braća Paunović (Dragan i Tomislav), Gradimir Nenadović, Veljko Vujačić i Petar Katanić.

Kao jedan od uspešnijih izdanaka te generacije, 1977. godine osvojio je titulu omladinskog viceštampiona Beograda.

Dragana je šahovski put kasnije vodio u ŠK „Rakovicu“, pa zatim i „Ripanj“, a sredinom osamdesetih godina zapošljava se u Pošti Srbije i postaje član istoimenog šahovskog kluba. Gotovo četiri decenije, kao igrač, kapiten, sekretar ili predsednik kluba, Nedeljković je njegov zaštitni znak, a često i poslednja brana od gašenja kluba.

Na žalost, nije uspeo da dočeka da ekipa koju je selektirao, predvođena novom upravom kluba, postigne i neke zapaženije rezultate.

Veliki doprinos Dragan Nedeljković dao je i u radu Šahovskog saveza Beograda, bilo kao član Upravnog odbora, bilo u radu komisija ili jednostavno kao iskreni šahovski radnik koji se nije štedeo kada je trebalo pomoći.

Vreme i mesto sahrane Dragana Nedeljkovića biće naknadno objavljeni.

Predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić uputio je izraze iskrenog saučešća porodici Nedeljković i Šahovskom klubu „PTT“.

Šahovski savez Beograda