Artemijev je govorio o pobjedi na turniru ‘Šahovske zvijezde’


Artemijev: Ne mogu da kažem da sam veoma iznenađen pobjedom na ‘Šahovskoj zvijezdi’

MOSKVA, 3. oktobra – RIA Novosti, Oleg Bogatov.

Pobjednik rapid takmičenja na turniru ‘Šahovske zvijezde’ Rus Vladislav Artemijev rekao je za RIA Novosti da nije mnogo iznenađen uspjehom, jer rapid šah igra na dobrom nivou.

Artemijev je sakupio 6,5 poena iz 9 partija. Drugo mjesto zauzeo je Azerbejdžanac Tejmur Radžabov (5,5), treće Indijac Raunak Sadvani (5,5). Turnir se održava na stadionu Vegas Crocus City u Moskvi. 3. oktobra održaće se majstorski kursevi i simultanke, 4.-5. oktobra – blitz turnir.

„Hvala vam na čestitkama za pobjedu“, rekao je Artemijev. „Ali želio bih da napomenem da ovo nije konačna pobjeda, pred nama je još blitz turnir, 18 partija. I još je rano za sumiranje rezultata, iako nadam se da ću dobro odigrati blic. Naravno, zadovoljan sam prikazanim rezultatom, postigao sam „+4″. Ovo je ipak dobar rezultat.“

Konačni pobjednik takmičenja biće poznat po završetku blitz turnira.

„Ne mogu da kažem da sam mnogo iznenađen pobjedom, uostalom, igram prilično dobro brzopotezni šah i blic“, dodao je velemajstor

Sutra je slobodan dan, štediću snagu. Mislim da će mi konkurenti u blicu biti Sergej Karjakin, on je sportista veoma jake volje, ali sve zavisi od toga u kojoj je formi sada, Vladimir Kramnik i Tejmur Radžabov.”