PRVA LIGA CENTRALNE SRBIJE 2022


ŠK RUDAR STARTOVAO UBEDLJIVOM POBEDOM

Prva liga Centralne Srbije za 2022. godinu igra se u Banji Vrujci od 1-9. oktobra.

U ligi učestvuje 12 klubova a pobednik će izboriti pravo da se 2023. godine takmiču u Prvoj ligi Srbije ( najviši rang takmičenja ), dok će se 3 najslabije plasirane ekipe preseliti u u niži rang takmičenja Drugu ligu Centralne Srbije (treći rang takmičenja).

Na svečanom otvaranju igračima su se pored sekretara Šahovskog saveza Centralne Srbije obratili direktor hotela domaćina, glavni sudija kao i generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije, koji je sa direktorom hotela simboličnim povlačenjem poteza proglasili takmičenje otvorenim.

U prvom kolu protivnik ŠK Rudar bio je rival Aranđelovački ŠK iz Aranđelovca. Nadali smo se da zbog prednosti koje smo po rejtinzima imali skoro na svim tablama da ćemo doći i do sva tri meč boda.

Posle tri sata igre na drugoj, petoj i šestoj tabli naši igrači IM Dejan Marjanović, Ristić Nebojša i MK Goran Pavlović nisu uspeli da ostvare prednost i sve partije su završene podelom poena. S obzirom da smo na ostalim tablama stajali dosta dobro, očekivala se prva pobeda ekipe. Pobedom na prvoj tabli, IM Can Išik je sigurnom igrom prvi otvorio put trijumfu ekipe. Nedugo zatim i mladi ne FM Petar Spasić je upisao pobedu i ujedno doneo sigurnu pobedu ekipe. Na kraju, u završnici sa pešakom više i lovačkim parom IM Dušan Jovanović je novom pobedom postavio i konačan rezultat u meču 4,5:1,5.

U drugom kolu koje je na programu u nedelju 2. oktobra od 16 časova ŠK Rudar igra protiv ŠK Kablovi iz Jagodine.

Rezultati prvog kola:

Прикажи превод

Boban Maksimović

(Preneseno sa fejsbuka)