Zanimljivosti sa tvitera, 21.09.2022


Tarjei J. Svensen@TarjeiJS

Norveški potpredsjednik FIDE Jøran Aulin-Jansson kaže za NRK da FIDE pažljivo prati situaciju oko Carlsena i da očekuje izjavu u narednim danima.

Nigel Short@nigelshortchess

Ozbiljno govoreći, šah se ne može smatrati pravim e-sportom, ako dozvoljava ljudima da igraju od kuće. Kamere ili ne, mogućnosti za varanje su prevelike. Iako je to bilo neizbježno na vrhuncu pandemije, to vrijeme je sada prošlo.

Susan Polgar@SusanPolgar

Ova dvojica će nastaviti da izazivaju jedan drugog i druge mlade talentovane indijske igrače do vrhunca! A pored toga, svi su tako skromni. Tako uzbudljivo vrijeme za šah u Indiji!

Međunarodna šahovska federacija@FIDE_chess

Sretan rođendan ukrajinskoj GM Mariji Muzychuk, bivšoj svjetskoj šampionki za žene i osvajačici zlatne medalje na 44. šahovskoj olimpijadi, koja danas puni 30 godina!

Shivam Yadav@Shivamnimzo

Jednom davno, kada su Hans i Magnus bili najbolji prijatelji (avgust 2022).

Susan Ninan@ninansusan

„Mi, kao FIDE, ne možemo dozvoliti nekome da igra osvetnički i ​​odlučuje ko je kriv i predsuzima akciju jer će tada čitav sistem biti upropašten. Mislim da Magnus to shvata. Mi smo u razgovorima sa vrhunskim igračima uključujući Magnusa.“ – Generalni direktor FIDE Emil Sutovsky

Tarjei J. Svensen@TarjeiJS

Sportski komentator u vodećim norveškim novinama VG kaže da „Carlsen ima mnogo toga da dokaže“ i da bi trebao preispitati svoju komunikacijsku strategiju u slučaju u kojem je teško razumjeti detalje.