POČELA JE PRVA LIGA SRBIJE U ŠAHU


20. septembra u hotelu Vrnjačke Terme u Vrnjačkoj Banji počela je Prva liga Srbije u šahu za 2022. godinu.

Na ligi učestvuje 12 klubova, preko 100 prijavljenih igrača, a među njima 40 velemajstora i 90 igrača sa međunarodnim titulama.

Liga se igra sjajnom hotelu Vrnjačke Terme u Vrnjačkoj Banji i izvanrednim uslovima, kako za igru, tako i za slobodno vreme koje igrači mogu provesti u Aqua zoni i vrhunskom spa centru.

U 12 sati održana je Tehnička konferencija na kojoj su prisustvovali predstavnici svih klubova, glavni sudija Jasna Šakotić i direktor lige Saša Jevtić.

Svečano otvaranje održano je neposredno pred početak prvog kola u prisustvu skoro svih igrača. Ceremonija je započela intoniranjem himne Republike Srbije. Nakon himne svim prisutnima obratili su se Saša Jevtić, direktor lige u ime organizacionog tima, Saša Milenković, generalni menadžer u ime hotela Vrnjačke Terme, Andrija Jorgić, generalni sekretar u ime Šahovskog saveza Srbije, Jasna Šakotić, glavni sudija u ime sudijskog tima i Dušan Stevanović, pomoćnik predsednika opštine u ime lokalne samouprave, koji je i proglasio takmičenje otvorenim.

Nakon toga, Andrija Jorgić i Dušan Stevanović su simbolično povukli prvi potez u partiji gde je bele figure vodio naš najmlađi velemajstor Luka Budisavljević (Zmaj – Beograd), a crne figure VM Borki Predojević (Jelica PEP – Goračići).

U narednih 11 dana očekuje se veoma neizvesna borba, kako za prvo mesto i titulu ekipnog prvaka Srbije, tako i za opstanak u elitnom društvu.

Saša Jevtić

(Preneseno sa fejsbuka)