HUMORESKA NA ŠAHOVSKI NAČIN


Piše: IM Zlatko Martić

ŠAHOVSKI TURNIR PENZIJA

Jučer je u prostorijama ŠK Đuro Đaković održan šahovski turnir pod nazivom „PENZIJA“ na kojem su nastupila 24 igrača iz Broda i okolice, od toga 2 penzijonera i 22 mlađa igrača.

Igrano je 7 kola po Švicarcu, omiljenim tempom od 7 minuta + 3 sekunde po igraču, a sve to povodom odlaska precednika kluba Martić Zlatka u starosnu mirovinu (rođen 22.05.1958.), pa je isti osigurao nagradni fond, iće i piće.

Prije početka turnira velečasni fra Josip Soldo je uputio kratku molitvu za Božji blagoslov da ovaj dugo uživa penziju, a također je Martiću predano od „precednika općine“ pakovanje kefira 450 grama, koje simbolizira zdravi, sportski život.

Osmogodišnji Mateo uz pomoć Organisation Commitee , sastavio je Pravilnik i nitko se nije bunijo, niti imao primjedbi. (Pravilnik u prilogu)

Nakon sedam kola pobijedio je novi penzijoner Martić Zlatko, sa šest bodova ispred mladog Damjanović Stjepana s istim brojem bodova.

Ispred mnogih favorita, na trećem mjestu je Javorek David s 5 bodova itd.

Najbolji kadet je Filip Ivančević Fićo.

Sve je ovo izazvalo reakcije iz kojih se može povesti rasprava da li je ispravna krilatica koja kreće od tijela – „ u zdravom tijelu- zdrav duh “ ili treba krenuti od duha „Zdrav duh za zdravo tijelo“, jer nije jasno da li uopće čoeka treba „penzionisati“ ili ne, ako „klikeri“ još rade.

No, prema Pravilniku turnira da se rezultat sponzora ne računa, na oduševljenje, smijeh i punu podršku svih prisutnih, precednik je po hitnom postupku sam sebe diskvalificirao, te nije mogao dobiti nagradu za prvo mjesto, ali obračun rejtinga važi.

A onda se prešlo na druženje i zabavni program, uz uživanje u „nezdravim“, pardon- najzdravijim slavonskim specijalitetima : kobasicama, slaninici i čvarcima.

(Preneseno sa FB)