KONSTITUISAN NOVI UPRAVNI ODBOR ŠSS / 1. SEDNICA UO ŠSS


08/05/2022

U subotu, 7. maja 2022. godine u Kragujevcu je održana prva sednica Upravnog odbora Šahovskog saveza Srbije u novom sastavu. Sve odluke su donete jednoglasno, a prisustvovalo je 7 od 11 članova Upravnog odbora.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić podneo je izveštaj o radu između dve sednice, a posle toga razmatrane su mnoge važne teme iz delokruga rada Upravnog odbora i donete sledeće odluke:

1. Za potpredsednika ŠSS izabran je Marijan Stričević.

2. Usvojeni su planovi za javne nabavke.

3. Usvojeni su izveštaji sa Gran-pri turnira, polufinala i republičkog školskog prvenstva.

4. Usvojena je informacija o aktivnostima od prethodne sednice UO kao i o informacija o pripremama za Festival ŠSS i Srbija Open 2022 (i finansijski plan).

5. Odlučeno je da se zbog termina Olimpijade konkurs za selektore svih selekcija bude otvoren do 31. avgusta 2022, a da do izbora selektora dužnost vrše dosadašnji selektori koji će sastave članova reprezentacije za predstojeću Olimpijadu u Indiji objaviti najkasnije do 22. maja 2022.

6. Odlučeno je da se počne rad na reformi pravilnika o takmičenjima i pravilnika o registraciji. Do 16. maja će teritorijalni savezi predložiti članove stručnih timova koji će raditi pripremu pravilnika.

7. Razmatranje regularnosti turnira u Srbiji biće nastavljeno na narednoj sednici UO u prvoj polovini juna 2022. godine.