Turnir „Third Saturday -Djenovici“


Danas je na turniru Treća subota –Đenovići bio slobodan dan. Igrala se samo odložena partija prvog kola između igrača Mohameda Saeed Laily-ja i Khalifaha Khaleda. Posle zanimljive borbe pobijedio je Mohamed u 49 potezu, preciznije odigravši završnicu.

Sutra se igra drugo kolo

2. Коло на
2021/12/20
код 14:30
Бо. РтгИмеРезултатИмеРтг 
1 1678Lakusic ZoranCMKhalifah Khaled1832 
2 1893Petrusic GoranCMMohamed Saeed Laily1973 
3 1919Lazarevic ZoranFMTomic Goran2156 
4 1738Durakovic SinisaBubanja Milos1838 

Turnir je opet posjetio novinar RTV Herceg Novog (i nekih štampanih medija), Zdravko Šakotić koji je napravio intervju sa velemajstorom Miladinovićem, omladinskim svjetskim šampionom 1993 godine, i trenerom šahista iz UAE (iz Fudžeire). Zdravko Šakotić je pozvao velemajstora Miladinovića da gostuje na TV Herceg Novi u četvrtak u 16 časova, u jednočasovnoj emisiji.
Intervju novinaru Zdravku Šakotiću je zatim dao i višestruki učesnik turnira „Treća subota“ u Đenovću, Zoran Lakušić, inače major u penziji i meteorolog, koji je prognozirao da će vrijeme biti lijepo tokom turnira što se ostvarilo (naveo je da će biti jedan kišni dan). On se u razgovoru sa novinarom posebno osvrnuo na tužnu vijest da nas je napustio, iznenada, velemajstor Boško Abramović, koji je često igrao na ovim turnirima u Đenoviću i bio omiljen među svim šahistima.

Evo nekoliko fotografija sa današnje partije i hotela Sun Village u kojem se igra turnir, kao i par slika iz atraktivnog Portonovog koji se nalazi 100 metara od ovog hotela.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.