Najavljena FIDE Grand Prix serija turnira


FIDE Grand Prix serija, finalna kvalifikacija za turnir kandidata, počeće 3. februara 2022. u Berlinu, Njemačka. Sastoji se od tri turnira koja se protežu preko 3 mjeseca i dva grada:

Prvi turnir: 3. — 17. februara, Berlin, Njemačka

Drugi turnir: 28. februar — 14. mart 2022, Beograd, Srbija

Treći turnir: 21. mart — 4. april 2022, Berlin, Njemačka.

Serija će imati 24 igrača. Svaki igrač će se takmičiti na dva od tri turnira. U ovom trenutku, raznolika grupa igrača se kvalifikovala za FIDE Grand Prix:

Ding Liren (Kina), Levon Aronian (SAD), Anish Giri (Holandija), Wesley So (SAD), Shakhriyar Mamedyarov (Azerbejdžan), Alexander Grischuk (Rusija), Richard Rapport (Mađarska), Maxime Vachier-Lagrave (Francuska) , Leinier Dominguez (SAD), Nikita Vitiugov (Rusija), Wei Yi (Kina), Vidit Gujrathi (Indija), Dmitry Andreikin (Rusija)*, Yu Yangyi (Kina), Sam Shankland (SAD), Alexei Shirov (Španija), Vladimir Fedosejev (Rusija), Aleksandar Predke (Rusija), Grigorij Oparin (Rusija), Amin Tabatabaei (Iran), Etienne Bacrot (Francuska) i Vincent Keymer, prvi njemački igrač koji se kvalificirao za Grand Prix seriju.

*Andreikin se kvalifikuje u vjerovatnom slučaju da drugoplasirani sa FIDE šampionata prihvati svoju automatsku ulaznicu za turniru kandidata i odustane od Grand Prix serije.

Svaki događaj će se sastojati od grupne faze nakon koje sledi polufinala i finalna nokaut faza. Nagradni fond za svaki turnir je 150.000 eura, što je povećanje od 20.000 eura u odnosu na 2019.

https://ruchess.ru/en/news/all/fide_grand_prix_begins_in_berlin_on_3_february/

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.