Izjava organizatora pojedinačnog Evropskog šahovskog šampionata 2021


Posle trećeg kola prišao nam je igrač koji je rekao da ima simptome Covid-19. Prošao je sve potrebne testove i ljekari su ga proglasili pozitivnim na Covid. Kao posledica toga, sve koji su bili u kontaktu s njim pregledao je tim za praćenje islandske Uprave za zdravlje i glavni epidemiolog Islanda.
Posle toga, odlučeno je da se još dva igrača moraju staviti u karantin kao sigurnosnu mjeru za igrače i za sve ostale učesnike. Igrači su obaviješteni usmeno i pismeno sa odlukom Direkcije za zdravstvo na Islandu. Obaviještene su i odgovarajuće šahovske federacije igrača. Svima želimo siguran turnir i igračima pogođenim ovom mjerom sve najbolje u ovim nesretnim okolnostima.

One thought on “Izjava organizatora pojedinačnog Evropskog šahovskog šampionata 2021

  1. Rikard 03/09/2021 / 19:58

    Bilo bi dobro da Budisavljević uzme (ako je moguće) izjave nekih sudionika ovih događaja i eventualno zatraži pomoć nekog od sudionika koji je pravnik (negdje sam čuo da je islanđanin Gretarsson koji tu nastupa po struci pravnik,trebalo bi to provjeriti ) .Možda mu može sugerirati kakve korake bi trebao poduzeti. Ako su činjenice ovakve kakve su opisane mislim da bi postojala neka mogućnost tužbe prema organizatoru. Tužbu bi naravno trebao podignuti Šahovski savez Srbije , kojom bi se tražila nadoknada štete i moralne i finacijske.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.