Wesley So postao američki državljanin


Kada je dao zakletvu i dobio dokumente od službe za državljanstvo i imigraciju velemajstor Wesley So je odgovorio na nekoliko pitanja Debbie Canon

Debbie Canon – Zašto ste se preselili u SAD?

Wesley So- Zbog bolje budućnosti. Jer ovo je zemlja koja otvara mogućnosti.

Debbie Canon – Šta volite u Sjedinjenim Državama?

Wesley So-  – Sviđa mi se što ovdje svi mogu da teže uspjehu. Ni boja kože, ni nedostatak veza ni novca neće vas zadržati u tome. Ako se potrudite, veća je vjerovatnoća da ćete ovde biti uspješni nego bilo gdje drugdje na svijetu. Došao sam ovde spreman da se potrudim i sve se ispostavilo tačno onako kako sam maštao. To ne znači da ne volim Filipine. Za njih me vezuju lijepe uspomene. Ali nisam imao veze potrebne u toj kulturi, da bih bio uspješan. Bio sam iz provincije, nisam imao novca itd. I želeo sam da rastem. Nijedna druga država osim SAD-a ne bi mi mogla pružiti toliko prilika za ovo.

Debbie Canon – Zašto ste odlučili da postanete američki državljanin?

Wesley So- „Želim da dam ono što dugujem zemlji koja se tako dobro ponašala prema meni. Od trenutka kada sam sletio ovdje, ispunila me nada da mogu biti bolji nego što sam bio. Sviđa mi se ovaj stav, volim ogromnu velikodušnost američke kulture. Većina ljudi ovde ni ne shvata koliko druga mjesta gube u poređenju sa Sjedinjenim Državama i ne cijene nevjerovatan duh svoje zemlje. Mnogo sam putovao po svijetu i mogu da kažem da … Sviđa mi se ovde!

Debbie Canon – Kako ste se osećali kada ste postali američki državljanin?

Wesley So-  Toliko je uzbudljivo da sam čitav dan govorio glasnije nego obično. Ovo je bukvalno ostvarenje sna. Sada sam dio američkog sna, dio najuspešnije zemlje na svijetu, spreman da ovde dam svoj doprinos i sačuvam svoje nasljeđe.

Debbie Canon – Šta će ovo značiti za vašu budućnost kao šahiste?

Wesley So- Pa, ne mogu to da kažem. Šah je sport, i kao i drugi elitni sportovi, vaš uspjeh može doći ili doći do neuspjeha zbog različitih razloga. Znam da ću se potruditi da vratim ono što su učinili za mene. Planiram da budem dobar građanin i da pomažem drugima onako kako su oni meni. Bože blagoslovi Ameriku!

Уэсли Со стал гражданином США | chess-news.ru (chess-news.ru)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.