FIDE odobrila hibridni format za kvalifikacije za Svjetski kup 2021


 

FIDE odobrava predloge četiri kontinentalne federacije u vezi sa njihovim kvalifikacionim strukturama za sledeći FIDE Svjetski kup koji će se održati jula 2021. godine.

Kako je epidemiološka situacija i dalje komplikovana širom svijeta, značajan broj kvalifikacija održaće se u hibridnom formatu. Ova odluka se smatra neizbježnom i izuzetnom kako bi se omogućio kvalifikacioni proces.

Specifični tehnički zahtjevi za kvalifikacije za Svetski kup 2021 održane u hibridnom format pored Propisa o šahu na internetu, Dio III b

Propisi turnira

Posebne turnirske propise odobrava GSC.

Sudije

Sudije za svako mjesto igranja imenuju kontinentalni predsednici u dogovoru sa GSC-om.

Prema čl. 16.8 FIDE internet šahovskog pravilnika, biće imenovana najmanje dvojica sudija za svako mjesto igranja: lokalni glavni arbitar (LCA) i lokalni tehnički arbitar (LTA).

Ako je na mjestu za igru više od 10 igrača, potreban je jedan dodatni sudija za svakih 10 dodatnih igrača ili njihov dio.

Nadzor

Na svakom mjestu za igranje mora biti instaliran potreban broj panoramskih kamera kako bi se obezbjedio obiman nadzor. Pored toga, svakog igrača će nadgledati kamera (web ili panoramska).

Ako lokalni organizator ne obezbjedi uređaje za reprodukciju na svakom mestu za igru, poziv i zumiranja sa dijeljenjem ekrana su obavezni. Glavni sudija događaja biće opremljen svim snimcima Zoom-a.

OTB partije

U slučaju da su dva igrača koja igraju sa istog mjesta igranja upareni zajedno, LCA može da odluči da se partija između njih igra preko tradicionalne table. Takva odluka se može donijeti samo ako su uslovi za igru pogodni i ako se oba igrača slože. Tada će se za takve igre primjenjivati FIDE šaovski Pravilnik.

Kontrola vremena

Kontrola vremena ne smije biti kraća od 90 minuta za prvih 40 poteza, nakon čega sledi 30 minuta za ostatak partije sa dodatkom od 30 sekundi po potezu počev od poteza 1, ili 120 minuta za čitavu partiju sa dodatkom od 30 sekundi po potezu počev od poteza 1.

Međunarodne titule

Međunarodne titule, norme i direktne titule nisu dostupne.

Računanje rejtinga

(Odluka na čekanju)

FIDE approves hybrid format for World Cup 2021 qualifiers

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.