SUSRET PREDSEDNIKA ŠSS DRAGANA LAZIĆA SA PREDSEDNIKOM FIDE ARKADIJEM DVORKOVIČEM


Posle on-lajn sastanka krajem prošle godine, ovo je bila druga prilika za razgovor Lazića sa čelnim čovekom svetske šahovske federacije, ujedno i povod za pokretanje mnogih tema. Lazić je upoznao Dvorkoviča sa naporima koje sa svojim timom ulaže kako bi se Beograd vratio na mesto jedne od svetskih prestonica šaha, koje mu je dugo godina zasluženo pripadalo. Lazić je naveo da put naše prestonice u centar šahovskih zbivanja pre svega vidi u organizaciji značajnih međunarodnih manifestacija.

Arkadij Dvorkovič u celosti je podržao Lazićeve ideje i najavio podršku FIDE u njihovoj realizaciji. Vrlo brzo iz svetske kuće šaha u Lozani uslediće i prvi koraci, koji će svakakao obradovati ljubitelje šaha u Srbiji.

Dvorkovič se takođe pohvalno izrazio i o namerama da Šahovski savez Srbije uspostavi što intenzivniju regionalnu saradnju, a pohvalno je govorio i o nameri da se na nacionalnom nivou donese program podrške šahovskim talentima.

Prijateljskom i sadržajnom razgovoru prisustvovao je i Marijan Stričević, savetnik sa međunarodne odnose i sponzorski pul u Šahovskom savezu Srbije.

SUSRET PREDSEDNIKA ŠSS DRAGANA LAZIĆA SA PREDSEDNIKOM FIDE ARKADIJEM DVORKOVIČEM | Šahovski savez Srbije (serbiachess.org)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.