Zanimljivosti sa tvitera 7. decembar 2020FIDE je odlučila da 10. svjetski šampion Boris Spaski postane počasni član FIDE.


Tehnološki najnaprednija i „zelena“ olimpijada u istoriji?

Šahovska olimpijada 2024. održat će se u Budimpešti – takve vijesti mogli su najaviti rezultati glasanja zemalja članica FIDE na današnjem Kongresu. Kada je cijeli svijet u krizi, granice su zaključane, ograničenja unutar država ne slabe, ne samo da se olimpijade, već i mnogo manji turniri otkazuju ili odgađaju, formulisaćemo to drugačije: prema planu FIDE, Olimpijske igre 2024. trebale bi se održati u Budimpešti.

Organizatori su predstavili mjesto za takmičenje, raspored, garantovalo punu podršku mađarskih vlasti i obećali da će povećati broj ženskih timova. Olimpijske igre sa budžetom od 16,647 miliona evra trebale bi biti tehnološki najnaprednije i ekološki prihvatljive u istoriji.


Internet meč: Ivanchuk počeo sa 0-3 u meču sa Firouzjom, kasnije žrtvovao dva topa, ali izgubio 

06.12.2020 22:08 |
Završen je prijateljski meč između Vasilija Ivančuka i Alireze Firouzje. Odigrali su četiri rapid partije i šest brzopoteznih partija.

Meč je katastrofalno počeo za Ukrajinca: 0-3.

Ivanchuk je uspio da dobije poslednju rapid partiju, a zatim je pokušao da protivnika sustigne u brzopoteznom meču. Na kraju je uspio, iako sa mnogo uzbuđenja.

Rezultat je postao izjednačen. U odlučujućoj partiji doigravanja, Ivanchuk je poziciono žrtvovao oba (!) topa. Hladnokrvni mladić iz Irana koji živi u Francuskoj, natjerao je svog protivnika da se preda iako su dva vezana piona Ivanchuka stigli do sedmog reda.

??????????????????????????????????????????????????????????

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.