HUMORISTIČKO-SATIRIČNI KOMENTAR (516)


SOBATA NA KUKULELE ili MAKEDONSKI POUČAK

Pojedinačno europsko prvenstvo u brzopoteznom šahu održat će se 6. i 7. prosinca ove godine u Skopju, a u Skopju, glavnom gradu Makedonije, 8. i 9. prosinca održat će se i Pojedinačno EP u ubrzanom šahu.

Do ponoći 5. prosinca za prvo natjecanje prijavili su se 332 sudionika, a za drugo čak njih 417! Hrvatsku će predstavljati velemajstori Ivan Šarić, Ante Brkić, Hrvoje Stević, Marin Bosiočić, Ante Šarić, Alojzije Janković, Zoran Jovanović i Davorin Kuljašević, IM Zdenko Jušić te majstorski kandidati Damir Mravunac, Renato Ognjan, Zdenko Pađen i Zorko Kostanjšek.

Kako to da je siromašni Makedonski šahovski savez uspio okupiti ovako veliki broj sudionika? Kako to da makedonski ekipni prvaci (iz siromašne Makedonije) redovito sudjeluju na Ekipnom seniorskom prvenstvu Europe u šahu, a prvaci 1.A hrvatske lige redovito ne sudjeluju, s izuzetkom jednog nastupa seniorske ekipe ŠK „Zagreb“ pred dosta godina?

Odgovor je jednostavan: Makedonski šahovski savez vode puno sposobniji i puno pošteniji šahovski dužnosnici u odnosu na čelnike Hrvatskog šahovskog saveza!

Joakim Puškaš

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.