HUMORISTIČKO-SATIRIČNI KOMENTAR (493)


IZVJEŠĆA O NJIHOVOM RADU SU PRAZAN LIST PAPIRA!

Jedno od nezaobilaznih predizbornih obećanja u Hrvatskoj je reforma, odnosno smanjenje javne uprave.

Međutim, u mandatu premijera A. P., ali i u mandatima T. O. i Z. M., nije došlo do smanjenja broja zaposlenika  države i njenih službi, već upravo suprotno – sve ih je više! Državni i javni službenici u Hrvatskoj zaštićeniji su drugih zaposlenih te oni naprosto ne mogu dobiti otkaz! Za višestruko kašnjenje na posao ili nerad državni/javni službenik može dobiti tek nekakvo upozorenje u stilu „No, no, nemoj više!“

Prema službenim podacima Službeničkog suda u Zagrebu (priznajte kako niste znali da postaji i jedan takav sud!?), tijekom 2018. godine niti jedan državni službenik nije dobio otkaz!

Hrvatska državna i javna uprava zvanično je jedna od najgorih uprava na svijetu po svojoj (ne)efikasnosti! Točnije, od hrvatske državne i javne uprave gora je samo uprava države Venecuele! U javnom sektoru države Hrvatske uposleno je čak 33 % svih hrvatskih uposlenika, uz napomenu kako broj državnih i javnih činovnika svakodnevno raste, ali i broj onih koji „glavom bez obzira“ bježe iz Uhljebistana!

U Zagrebačkom i Hrvatskom šahovskom savezu uposleno je ukupno osam uhljeba, ups, djelatnika javne uprave! Neki od njih tek se tu i tamo pojavljuju na poslu (A. J. – Mućak), a neke od njih godinama nitko nije vidio (G. D.)! Njihova izvješća o radu su prazan list papira!

Joakim Puškaš

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.